Befimmo, partner van de Smart Cities Chair

17 april 2019
Befimmo hecht veel belang aan de integratie van haar gebouwen in de wijken en steden die hen omringen.

Alle gebouwen maken deel uit van een gemeenschap, een omgeving. Daarom vindt Befimmo het heel belangrijk dat elk gebouw harmonieus geïntegreerd is in de wijken en steden, zowel door zijn architectuur als door de gezamenlijke diensten die er worden aangeboden en de activiteiten die er plaatsvinden. Integratie in de stad is dan ook een van onze 6 strategische krachtlijnen.

In een context van digitalisering en om onze gebruikers de best mogelijke diensten te kunnen aanbieden, zowel binnen als buiten onze gebouwen, werkt Befimmo sinds begin 2019 mee aan de Smart Cities Chair van de Vrije Universiteit Brussel.

Drie jaar lang zal Befimmo - als enige vastgoedpartner - bijdragen tot een globale bezinning rond het concept 'slimme' steden en tot verschillende proefprojecten die het de gebruikers (bezoekers, pendelaars, bewoners, enz.) - in fine - een stuk makkelijker zullen maken.

Onder impuls van het programma "Brussels by us" - een initiatief van het CIBG (Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest) - en in samenwerking met Brussels staatssecretaris voor digitale transitie Bianca Debaets, werden drie zones geïdentificeerd (waaronder de Noordwijk) waar vanaf mei workshops zullen worden georganiseerd om samen met de bewoners van deze wijken na te gaan wat de grote uitdagingen zijn op het vlak van (slimme) mobiliteit, veiligheid of duurzaamheid.

Onderstaande foto werd op 7 maart genomen tijdens de workshop "Smart Cities Chair" in het gebouw Triomf.